Nyomtatás

Változás egyes EMVA-s támogatási kérelmek benyújtásával kapcsolatban

- .

A 13/2010. (VIII. 30.) számú VM rendelet az EMVA-ból finanszírozott egyes agrár-vidékfejlesztési támogatások igénybevételéhez kapcsolódó benyújtási határidők módosításáról.

A 13/2010. (VIII. 30.) számú VM rendelet nemcsak EMVA-s kifizetési kérelmek, de támogatási kérelmek benyújtásával kapcsolatban is tartalmaz módosításokat.

Egyebek mellett módosult a növénytermesztés létesítményeinek korszerűsítéséhez nyújtott támogatási kérelmek benyújtási határideje, valamint
a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatásokkal, illetve a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez nyújtandó támogatásokkal kapcsolatban is módosultak a korábbi irányadó FVM rendelet egyes pontjai: változott a támogatási kérelmek benyújtási helye, ideje.

Az új rendelet egyes bekezdései módosítják az egyes támogatási kérelmekhez csatolnadó dokumentumokat, így például a "vadászatra jogosult ügyfél esetén az MgSzH által kiadott, az ügyfélnek az üzemeltetési kötelezettség időtartama alatt fennálló jogosultságáról szóló határozat hiteles másolatát, ha az ügyfél természetes személy, a vadásztársaság nyilatkozatát az ügyfél vadászati tagságáról",

A rendelet teljes szövet, további részleteket a támogatási és kifizetési kérelmekkel kérelmekkel kapcsolatban a VM weboldalán, ide kattintva olvashatnak.

Forrás: VM