Nyomtatás

2010-ben is díjazzák a Kerékpárosbarát Településeket

- .

Az elismerő címre 2010. szeptember 30-ig nagyközségek, községek, városok, valamint megyei jogú városok és fővárosi kerületek pályázhatnak.

A korábbi Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) valamint a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) 2010. április 27-én negyedszer hirdette meg a „Kerékpárosbarát Település 2010" és „Kerékpárosbarát Munkahely 2010" pályázatokat. A tárcák azon kezdeményezéseket bátorítják, amelyek hozzájárulnak a megfelelő kerékpáros környezet és infrastruktúra kialakításához, valamint a környezettudatos közlekedési kultúra megteremtéséhez.

A tárcák célja, hogy az önkormányzatok példamutató intézkedéseit, kezdeményezéseit felkutassa és példaként állítsa egyéb települések elé. Az elismerő címre 2010. szeptember 30-ig nagyközségek, községek, városok, valamint megyei jogú városok és fővárosi kerületek pályázhatnak.

Az értékelési szempontok között szerepel a településen található kerékpáros úthálózat hossza valamint állapota, a biciklitárolók és a kölcsönözhető kerékpárok száma, de az infrastruktúrafejlesztésre fordított források nagyságát is figyelembe veszik. Előnyt jelentenek a biciklizés népszerűsítésére és a biztonságos kerékpáros közlekedésre irányuló kampányok, valamint ha a település rendelkezik kerékpáros fejlesztési tervvel, stratégiával.


A Kerékpárosbarát Munkahely címre 2010. szeptember 30-ig mikro-, kis-, közép-, és nagyvállalatok, közintézmények valamint non-profit szervezetek pályázhatnak.
Az elbírálás során olyan szempontokat vesz figyelembe a bizottság, mint a munkahelyi kerékpáros infrastruktúra állapota, a biciklizés ösztönzése a munkáltató részéről, illetve a kerékpározás kommunikációja a munkahelyen.


A pályázati adatlapok és felhívások letölthetőek az alábbi honlapokról: www.khem.gov.hu, www.kvvm.hu, www.kertam.hu.


A pályázatokat elektronikus úton, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ címére kell elküldeni.

Forrás és további információ a pályázati adatlapról itt!

Pályázati felhívás    
Adatlap