Nyomtatás

III. REL EXPO - A rövid élelmiszer-ellátási lánc konferencia és kiállítás

- .

2024-ben immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Rövid Élelmiszer-ellátási Lánc Expo és Konferencia a Kislépték Egyesület főszervezésében, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat társszervezésében. 

Időpont: 2024. február 29. (csütörtök), 9:00-17:00

Helyszín: AERO Hotel, Jakabszállás Repülőtér,  Jakabszállás, II. körzet tanya 12, 6078

A program és tematika letölthető a képre kattintva

- Mit kínál a III. REL EXPO?

- Találkozási, tanácskozási pont a kistermelők, kézművesek, falusi vendégasztalt kínálók, vidéki turizmussal és vidékfejlesztéssel foglalkozó szakértők számára;

- Innovatív lehetőségek megismertetését az elérhető REL eszközökről és berendezésekről, valamint szolgáltatásokról  az élelmiszer- és kézműves termékek feldolgozásához, csomagolásához, logisztikájához és értékesítéséhez;

- Sokszínű és kisméretű termelők, vállalkozók igényeire szabott   szolgáltatások, modellek kínálatát;

- Gépmustrát az automata gyártók, kisüzemi hús-, tej-, gyümölcsfeldolgozók részéről, valamint webshop üzemeltetők szolgáltatásait;

- Konzultációs lehetőség a hatósági szakértőkkel egyéni kérdésekről, biotermesztés, feldolgozás, csomagolás, étkeztetés, értékesítés, szállásadás témában;

- Nemzetközi jó gyakorlatok megismerését;

- Francia védjegyezési, márkaépítési szakértői közreműködést;

- REL csoportok, REL közösségek bemutatkozását;

- Az agroturizmust támogató szervezetek bemutatkozását;

- Kiszerelt méz és mézes termékek értékláncának fejlesztési lehetőségeit;

- Vezetett kiállítói túrákat kérdésekkel-válaszokkal.

Az első REL EXPO fő tematikáját az innovatív eszközök, módszerek adták, míg a második expo a válságállóság, a reziliencia, ellenállóvá válás lehetőségeivel foglalkozott, valamint a gomba értéklánc került a fókuszba. 

Képes, videós ízelítő az előző Expóról: 

Szakmai előadások és kerekasztal beszélgetések a II. REL Expon. Képválogatás

Sikeres, felemelő, hasznos. Pár fotó ízelítőnek a II. REL Expo rendezvényünk kiállítóiról.

II. REL Expo a Magyar Gazdában!

Beszámoló a Magyar Mezőgazdaságtól

2024-ben az ellátási láncokban rejlő együttműködésekre helyezzük a fő hangsúlyt és az idei kiemelt termék a méz, a mézes termékek lesznek.

A hazai fajtamézek bemutatása és azok szerepének ismertetése kiemelkedő jelentőségű a fogyasztói tájékoztatásban, s ösztönzőleg hat a jó minőségű termelői méz előállítására és hozzájárul a hazai mézfogyasztás mennyiségi növeléséhez és minőségi irányba történő bővítéséhez.

Mindemellett gabona értéklánc tematika, különböző típusú malmok bemutatása is fókuszba kerül.

Emellett szó lesz a 2023. november 15-én megjelent kis mennyiségű, helyi és marginális élelmiszer-előállítás és -értékesítés higiéniai feltételeiről szóló 60/2023 AM rendeletről, mely tartalmazza a kistermelőket érintő aktuális szabályozást, és új lehetőségeket nyit a kistermelői feldolgozás, valamint a könnyebb piacra jutás előtt. 

A REL EXPO a jelen kihívásokra reagálva fókuszba helyezi a magyar gazdák által előállított minőségi, hagyományos ízvilágú, innovatív élelmiszereket, vagyis olyan hazai termékek kínálatát, amely megfelelnek a jelenlegi fogyasztói elvárásoknak. 

Ezen aktualitásokra igyekszik mintákat és jó gyakorlatokat bemutatni a REL szereplők (termelők, piacszervezők, vidékfejlesztők, kosárközösségek, beszállítók, szaktanácsadók, helyi terméket használó éttermek és kereskedők, önkormányzatok, LEADER szervezetek, tanácsadók, kertészkedők) számára. 

Előzetes program itt érhető el!