Nyomtatás

Megnyílt a rózsaszentmártoni alkotók kiállítása

- .

2023 május 12-én, pénteken megnyílt a rózsaszentmártoni alkotók kiállítása, melyet május 19-ig érdemes megnézni. 

A kiállítást Sipos Jánosné, Rózsaszentmárton polgármestere nyitotta meg, aki a Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat nevében nagy szeretettel és tisztelettel köszöntött minden érdeklődő látogatót és a kiállítókat.

Mint azt megnyitó beszédében mondta, a 13 alkotó által elhozott és szemet, lelket gyönyörködtetően elrendezett tárgyak minden eleme a jövőről, az alkotásról és az emberről szól, úgy, hogy a múlt értékeit is őrzi, alkalmazza.

rózsa kiállítás
 
A kiállításán több technika képviselteti magát: megcsodálhatunk itt agyagból készült tárgyakat, horgolásokat, bábokat, szalagvirágokat, makramé technikával font termékeket, harisnyavirágokat, kreatív ajándékokat, fonal díszeket, papírból font tárgyakat, gyöngyfonatokat, díszítéses és ütőfás mézeskalácsokat, rózsakenyeret, vesszőből készült tárgyakat.
 
A mostani kiállításon szereplő tárgyak nem ragaszkodnak mereven a tradíciókhoz, az adott szakág forma-, szín- és díszítményvilágához, hanem azok egyes elemeit felhasználva illeszkednek a XXI. század emberének gondolatvilágához és a mai kor embere számára is igen jól használhatóak.
 
A kézműves munkák, az emberi kéz alkotásai nem csak hasznosságukkal teszik kényelmesebbé, jobbá életünket, hanem kifejező formáik, színeik, a természetes alapanyagok, és a felhasznált technikák finom egysége révén érzelemben is gazdagítják mind művelőiket, mind befogadóikat. Nagy felelősség hárul mindannyiunkra, hogy a kézművességet gyakoroljuk és átmentsük.
 
Beszéde végén a polgármester köszönetet mondott a kiállítóknak, hogy eljöttek ide alkotásaikkal, Tóth István Lehóczki János díjas környezeti nevelőnek, a Gyermekláncfű Kézműves, Oktatási és Környezetnevelési Egyesület elnökének, előadóművésznek, hogy megszervezte, koordinálta a kiállítást. 
 
Forrás: hatvanonline.hu 
Fotó: Facebook