Nyomtatás

Katus Attilával edzettek a hatvani diákok

- .

2019. június 12-én szerdán a mozgásé volt a főszerep a városban, ugyanis Sportnapot rendeztek a Kossuth téren. Az eseményen Katus Attilával aerobikozhattak a hatvani általános iskolák tanulói.

 

Szerdán a Kossuth téren sorversenyeken és különböző vetélkedőkön vehettek részt a hatvani általános iskolák tanulói. A megmérettetések célja az volt, hogy a diákok többet mozogjanak és figyeljenek az egészségük megőrzésére. Délelőtt kilenc órától Katus Attila mozgatta meg a fiatalokat, egy aerobik óra keretében. A diákok aktívan vettek részt a sportolásban és az ugrálásban, akadtak olyanok is, akik a színpadon a sportoló mellett edzettek. Az eseményen Katus Attila életmód tanácsokkal is ellátta az iskolásokat, illetve felhívta a figyelmet a rendszeres testmozgás fontosságára.

– A mozgásnak gyógyító ereje van. Edzés vagy egy kis futás után sokkal jobb lehet a közérzetünk, illetve nagyon fontos, hogy jót teszünk vele a testünknek. Gyermekként is szerettünk önfeledten ugrálni és sokat szaladgálni. Felnőttként talán azért nem egyszerű, mert elszoktunk tőle, ezért nagyon fontos, hogy visszaépítsük a rutinunkba. Az lenne a legjobb, ha mindenki megtalálná azt az edzésformát, ami a boldoggá teszi – részletezte Katus Attila.

Az rendezvényen felléptek a hatvani sportegyesületek is, akik pörgős, mozgalmas, táncos produkciójukat mutatták be a közönségnek.

Sáfrán Boglárka szerint, nagyon fontos, hogy sokat mozogjanak az emberek, mert így lesznek egészségesek.

– Minden nap edzek, hogy fejődjenek az izmaim és fitt legyek. Napi egy órát sportolok, legtöbbször a futást választom, de szeretek kézilabdázni is. Nagyon izgalmas a mai nap is, mert sok lehetőség van itt a mozgásra – mondta Sáfrán Boglárka, a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tanulója.

Ruis Gréta rendszeresen sportol, a két kedvenc időtöltése a kézilabdázás és távolugrás.

– Rengeteg zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok, mert ezek a legjobbak a testemnek. Nagyon figyelek arra, hogy megőrizzem az egészségemet és ne lustálkodjak. Atlétika órákon is részt veszek, és nagyon szeretem – részletezte Ruis Gréta, a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tanulója.

A sportnapon mindenki megtalálhatta a kedvére való elfoglaltságot, aki éppen nem a színpadi produkciókat figyelte, az a barátaival a szervezett foglalkozásokon szórakozhatott.

A program a Zagyvaság Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület szervezésében az EFOP-1.8.7-16-2017-00014 Célzott prevenciós programok a szenvedélybetegségek megelőzése érdekében Hatvanban projekt keretein belül válósult meg.

Fotó: Albert Péter További képek itt.

forrás: hatvanihirlap.hu