
Bányásznap emlékpark átadással
Bányásznapot
ünnepeltek Rózsaszentmártonban szeptember 1-jén, és átadták a Bányász
Emlékparkot is.
Sipos Jánosné, Rózsaszentmárton polgármesterének köszöntőjével kezdődött a hatvanadik Bányásznap a községben szeptember 1-jén délelőtt tíz órakor. Elmondta, hogy a település hűen őrzi a hagyományokat, összefogással sok mindent elértek már. Két évvel ezelőtt, 2008-ben került Rózsaszentmártonba, a falu szélére az E-303-as kotró a Mátrai Erőmű Zrt jóvoltából.
Sipos Jánosné, Rózsaszentmárton polgármesterének köszöntőjével kezdődött a hatvanadik Bányásznap a községben szeptember 1-jén délelőtt tíz órakor. Elmondta, hogy a település hűen őrzi a hagyományokat, összefogással sok mindent elértek már. Két évvel ezelőtt, 2008-ben került Rózsaszentmártonba, a falu szélére az E-303-as kotró a Mátrai Erőmű Zrt jóvoltából.
HÍR védjegyet kapott az Aranyfácán
A hétvégén rendezett
díjkiosztó gálán, HÍR védjegyet kapott az Aranyfácán Product Kft, Hatvani
Aranyfácán sűrített paradicsom terméke.
Immáron harmadik alkalommal rendezte meg az Agrármarketing Centrum a városligeti Vajdahunyad várban a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) programsorozatot. A HÍR-es Íznapok keretén belül rendezték meg azt a díjkiosztó gálát, amelyen átadták a 2010-ben nyertes magánvállalkozóknak, cégeknek a HÍR védjegyet. A címre, pályázni lehetett szigorú feltételek mellett. Az elvárások közé tartozott, hogy a cég dokumentált történelmi múlttal rendelkezzen, legalább 50 éves ismertsége legyen, hagyományosan állítsa elő az adott terméket, kötődjön az adott tájegységhez, előállításának legalább egy eleme speciális tudáson alapuljon.
Immáron harmadik alkalommal rendezte meg az Agrármarketing Centrum a városligeti Vajdahunyad várban a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) programsorozatot. A HÍR-es Íznapok keretén belül rendezték meg azt a díjkiosztó gálát, amelyen átadták a 2010-ben nyertes magánvállalkozóknak, cégeknek a HÍR védjegyet. A címre, pályázni lehetett szigorú feltételek mellett. Az elvárások közé tartozott, hogy a cég dokumentált történelmi múlttal rendelkezzen, legalább 50 éves ismertsége legyen, hagyományosan állítsa elő az adott terméket, kötődjön az adott tájegységhez, előállításának legalább egy eleme speciális tudáson alapuljon.