2015/9. Hírlevél

                 
-

2015/9. Hírlevél

Zagyvaság Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Tisztelt Látogató!

Honlapunk az alábbi friss hírekkel bővült!

 

Tájékoztató a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2015-től igénybe vehető támogatásoknál alkalmazandó arculati elemekről

Tájékoztatásul közöljük, hogy az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló támogatások igénybevételének általános szabályairól szóló 23/2007. (IV. 17.) FVM rendelet (Vhr.) 25. § (3) bekezdése alapján a támogatással megvalósított beruházáson és eszközein – az 1974/2006/EK rendelet VI. melléklet 3.1 valamint a 4. pontja szerinti – szlogent és EU-logót, valamint az ÚMVP logóját (a továbbiakban együtt: arculati elemek) fel kell tüntetni.

Bővebben...



Pályázók Figyelem!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott beruházási jogcímek esetén a jóváhagyott, engedélyköteles tevékenységhez kapcsolódó beruházásokhoz szükséges jogerős engedélyeket (használatbavételi engedély, működési engedély, egyéb, a jogszabály által kötelezően benyújtandó engedély) és minősítést igazoló dokumentumokat (falusi szálláshelyek 4 napraforgós minősítése, lovas szolgáltatók 3 patkós minősítése) 2015. szeptember 30-ig be kell nyújtania az MVH-hoz!

Javasoljuk, hogy az engedélyek határidőben történő megszerzése érdekében mihamarabb vegye fel a kapcsolatot az illetékes eljáró hatóságokkal illetve az igazolásokat kiállító szervekkel. Az MVH közvetlenül is kérte az illetékes hatóságok és szervek együttműködését az engedélyezési eljárások mielőbbi lefolytatásának érdekében.

Kérjük, fordítson kiemelt figyelmet a hiányzó engedélyek határidőben történő benyújtására!



Több mint 3000 nyertes a Fiatal Gazda Programban

A Miniszterelnökség az ifjú, képzett agrárvállalkozók helyzetbe hozása és a 2007-2013-as uniós fejlesztési időszak maximális forráskihasználása céljából ötödik alkalommal írt ki pályázatot a fiatal gazdák számára. Ennek köszönhetően a kormány összesen több mint 8000 fiatal termelőt támogatott mintegy 97 milliárd forinttal, amelyet az induló gazdaságok fejlesztésére és versenyképességük növelésére fordíthatnak a nyertes pályázók.

Bővebben...


Az agráriumból élők számát növelné támogatáspolitikájával a kormány

Támogatáspolitikájával a kormány növelné az agráriumból élők számát - jelentette ki Lázár János pénteken Makón.

Bővebben...

 

 

 - - -
Nem szeretne több Hírlevelet kapni?
Powered by AcyMailing